🌱 A spirulina egy könnyen emészthető algafajta, melyben magas koncentrátumban van jelen többféle, az emberi szervezet számára szükséges anyag. 65-70%-a fehérje, ideális arányban tartalmaz esszenciális aminosavakat. Megtalálhatóak benne különböző ásványi anyagok (kálium, kalcium, magnézium, cink, vas) és vitaminok is (A, B, E).

✅ Hatékonyan erősíti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatású, így számos betegség megelőzésében segíthet. Méregteleníti a szervezetet, felveszi a harcot a felgyülemlett káros nehézfémekkel, jótékonyan hat az emésztésre, valamint segít a bélflóra helyreállításában. Javítja a látást, és csökkenti az éhségérzetet, így fogyókúrába is könnyen beépíthető.

🧑‍🚀 A NASA szakemberei is felvették az űrhajósok által fogyasztandó ételek listájára, ugyanis magas vastartalmával megelőzi a vashiányos vérszegénység kialakulását.

🍵 A spirulina tabletta, vagy por formájában beszerezhető. Utóbbit könnyen hozzáadhatjuk joghurthoz, turmixhoz, kásáshoz vagy egyszerűen egy pohár vízhez. Ha kipróbálnád, mindig kövesd a csomagoláson előírt adagolási útmutatót és rendszeres fogyasztás előtt kérd ki orvosod véleményét is!