Minden nap 8 óra a gép előtt nem kevés idő. Sok irodában előírás az elegánsabb öltözködés, de fontos, hogy ez ne jelentsen egyet a kényelmetlennel. Ma hoztunk pár szempontot, ami segíthet a munkaruha kiválasztásakor:

👖 A túlzottan szoros nadrágok, harisnyák elszorítják a lábad, így akadályozzák a megfelelő vérkeringést és hozzájárulhatnak akár visszérproblémák kialakulásához is.

👠 Nőknél gyakori hiba a túl magas sarkú cipők választása, mely a lábfejet természetellenes helyzetbe kényszeríti áthelyezve a súlypontot, csökkentve a stabilitást, így a botlások, ficamok könnyebben bekövetkezhetnek. Ráadásul egy tűsarkú nagyon megterheli a lábközépcsontokat is.

🧣 A huzamosabb ideig túl szorosra húzott öv a belső szervek deformálódása mellett, arra hajlamosaknál akár reflux kialakulásában is szerepet játszhat, mivel a gyomortájéki nyomás elősegíti a gyomorsav nyelőcsőbe jutását.

Érdemes tehát lazább szabású, a testtartásunkat és természetes mozgásunkat nem korlátozó ruhákat viselni. Cipők tekintetében egy 2-3 cm-es sarok kedvezően hat a tartásra és a teherelosztásra is.

Reméljük sikerül megtalálnod a kényelmes és az elegáns közti arany középutat, de ekkor se felejts el óránként felállni a gép elől és átmozgatni magad egy kicsi!🙆‍♀️