Ha irodában dolgozol, biztosan belefutottál már az örök “fázom/megsülök” problémakörbe. Ahol sok ember dolgozik együtt, szinte lehetetlen feladat mindenki számára megfelelő hőmérsékletet fenntartani, mégis számos kutatás tűzte ki célul az optimum megállapítását. 🌡Talán nem is gondolnánk, de a rosszul megválasztott hőmérséklet nem csak a dolgozók kedélyállapotát/egészségét befolyásolja, de számszerűsíthető bevételkiesést okozhat a cégeknek a hatékonyság csökkenése miatt.📉

A férfiak a nőkhöz képest alapvetően 2.5-3 °C fokkal alacsonyabb hőmérsékleten érzik jól magukat, de érdekes megfigyelés, hogy a munka jellegétől is függ az ideális hőfok. A kreatív tevékenységek és csoportmunkák magasabb hőmérsékleten eredményesebben végezhetőek, míg a monoton feladatokhoz jól jön az éberen tartó hűvösebb környezet.

Azonban az sem jó, ha fázunk, mert ilyenkor a szervezet több energiát fordít a test melegen tartására, így csökken a hatékony munkavégzés, több hibát véthetünk.Túl melegben pedig lankad a figyelem és az izzadás is megnehezíti a koncentrációt. A leggyakoribb álláspont, hogy 22-25 °C között érdemes megkeresni az optimális hőmérsékletet, ha otthonról dolgozol, próbáld meg kitapasztalni, neked mi az ideális!