Ma a kínai orvoslásban több ezer éve alkalmazott Goji bogyót mutatjuk be Nektek, amiről már itthon is egyre többet hallani. A nálunk általában szárított, vagy aszalt formában elérhető piros gyümölcs a nyugati orvoslás figyelmét is felkeltette, így jelenleg is számos kutatás irányul hatásainak tudományos leírására. Nem minden a bogyónak tulajdonított jótékony hatást sikerült még 100%-osan bizonyítani, de a Goji már bekerült a szuperélelmiszerek közé, ugyanis:
A szervezet sokrétűen tudja felhasználni, mivel vízben és zsírban oldódó hatóanyagai is vannak. Magas C vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő. Javítja a látást, illetve az alvás minőségét. Kedvezően hat a szívre, a keringésre és a máj működésére. Egyes kutatások szerint a sportolás hatékonyságát és az általános közérzetet is javítja.
Ha szívesen kipróbálnád, fogyaszthatod magában is, de akár zabkásába, sütibe, salátába vagy turmixba is teheted. Ha szeretsz kísérletezni keverd rizzsel, vagy használd levesek ízesítésére.