Ma a kínai orvoslásban több ezer éve alkalmazott Goji bogyót mutatjuk be Nektek, amiről már itthon is egyre többet hallani. A nálunk általában szárított, vagy aszalt formában elérhető piros gyümölcs a nyugati orvoslás figyelmét is felkeltette, így jelenleg is számos kutatás irányul hatásainak tudományos leírására. 👩‍🔬Nem minden a bogyónak tulajdonított jótékony hatást sikerült még 100%-osan bizonyítani, de a Goji már bekerült a szuperélelmiszerek közé, ugyanis:

✅ A szervezet sokrétűen tudja felhasználni, mivel vízben és zsírban oldódó hatóanyagai is vannak. Magas C vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő. Javítja a látást, illetve az alvás minőségét. Kedvezően hat a szívre, a keringésre és a máj működésére. Egyes kutatások szerint a sportolás hatékonyságát és az általános közérzetet is javítja.

🥄 Ha szívesen kipróbálnád, fogyaszthatod magában is, de akár zabkásába, sütibe, salátába vagy turmixba is teheted. Ha szeretsz kísérletezni keverd rizzsel, vagy használd levesek ízesítésére.