Az egész napos számítógép előtt görnyedés és a mozgásszegény életmód következtében testünket nem „használjuk” ideálisan. Nap mint nap, vagy akár évről évre ugyanazokat a terülteket terheljük folyamatosan, mely lassan, de biztosan többek között a gerinc eldeformálódásához, púpos tartáshoz,nyakfájáshoz, vagy akár ízületi kopáshoz is vezethet. Az állandó rohanás, készültség és stressz nem csak a pszichénket viseli meg, különböző izomcsoportjainkat is folyamatosan feszítjük éles helyzetben, melyek így fokozatosan merevvé válnak. A mozgásszervi panaszok és az állandó fájdalom könnyen a mindennapok része lesz, ezért nagyon fontos a megelőzésre és testünk „karbantartására” törekedni.

A gerincjóga rendkívül hatékony mozgásforma, többféle módon támogatja mind a fizikai, mind a mentális egészséget. Gyakorlásával helyes tartásra szoktathatjuk a testet, illetve optimalizáljuk a légzést is, aminek szintén számos pozitív élettani hatása van. A gerincjóga erősíti és nyújtja az izomzatot, kedvezően hat a keringési rendszerre, a tüdő és a szív működésére is. Mivel az emberi anatómián alapuló, pontos, biztonságos mozdulatsorokból áll, megfelelően képzett szakember segítségével nem csak a mozgásszervi problémák megelőzésére, de azok kezelésére is alkalmazzák. Ezenfelül nem elhanyagolható stresszoldó hatása sem, mely segít kicsit eltávolodni a mindennapos hajtástól.

A gerincjógát sosem késő elkezdeni, életkortól függetlenül végezhető, természetesen speciális egészségügyi panaszok fennállásakor érdemes egyénileg mozgásterapeutával, gyógytornásszal konzultálni, mielőtt belekezdenénk.

A Fitminutes alkalmazás videói közül sem hiányozhatnak a gerincjóga gyakorlatok, hiszen rendkívül hatékonyan veszik fel a harcot az ülőmunka végzéséből és az inaktív életmódból adódó mozgásszervi problémákkal! Tornázz velünk és próbáld ki ezt a szuper mozgásformát!